Plàtan ecològic

Plàtan ecològic conreat a Canarias.

Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-014-IC.

Fruit del plataner Musa x paradisiaca L. var. Sapientum. Conté un 21% d'hidrats de carboni, inicialment en forma de midó, i segons va madurant es transforma en sacarosa, glucosa i fructosa. Si es pren verd sol causar flatulències i dispèpsia.

És molt ric en vitamina B6, i conté quantitats significatives de vitamines C, B1, B2, I, ftalats. En minerals destaca el potassi, magnesi i ferro. Conté fibra soluble i insoluble en quantitats importants, ajudant al trànsit intestinal i a baixar el nivell de colesterol. També destaca la presència de serotonina, sedant i vasodilatador arterial.

Indicacions:

Afeccions cardíaques. Ideal per a tots els pacients del cor i del sistema circulatori, a causa del seu gran contingut en potassi i absència de sodi. Prevé la hipertensió, les arítmies, la trombosi arterial. A més les vitamines del grup B són necessàries per al múscul del cor, i el magnesi prevé l'arteriosclerosi i l'infart.

Afeccions intestinals. Alleuja diarrees, i és ideal, al costat del blat de moro i a l'arròs, pels celíacs.

Artritis úrica i gota. En ser alcalinitzant, contribueix a eliminar l'excés d'àcid úric.

A més, és la fruita ideal per a règims baixos en sodi, i és adequada per a pacients de diabetis.

Preparació: l'ideal és consumir-ho cru, i en poder-se prendre sense coberts, és una fruita adequada per a tot moment. Si es menja als països productors, sol ser més saborós ja que ha madurat en l'arbre, mentre que el que es comercialitza a Europa ha de recol·lectar-se verd per al seu transport i madura amb menys vitamines i sucres. En el cas de plàtan mascle, ric en midó, ha de coure's com es faria amb les patates; és l'alimentació basi en algunes regions tropicals.


Aquí trobaràs productes ecològics de la resta de marques, aquells que no estan agrupats en una marca però que també tenen el seu lloc en les nostres prestatgeries.
FV32

A la mateixa categoria

11 productes a la mateixa categoria: